Trängsel efter konsert i Köpenhamn Foto: Jonas

Kaos på Köpenhamns central efter Guns N'Roses konsert

Uppdaterad
Publicerad

Många svenska fans blev igårkväll fast i Köpenhamn efter konserten eller fick vänta i flera timmar. Andra lyckades pressa sig in på överfulla tåg. DSB säger att de inte varit medvetna om de många svenska konsertbesökarna.

Konserten på Parken i Köpenhamn med Guns N'Roses  innebar att tusentals svenskar skulle hem under gårdagkvällen. Jonas var en av dem.

– På Köpenhamns central blev det kaos då DSB bara hade sina korta tåg som om det var en vanlig dag, säger han.

Han berättar hur överfullt och varmt det var och att de ombads att pressa ihop sig.

– Ingen styrde upp det och när tåget bromsade in eller gasade föll alla som dominobrickor.

På Kastrup skulle han byta till Öresundståget som går till Sverige som också det var fullpressat med folk.

På Skånetrafiken säger man att det finns tydliga överenskommelser med DSB om extravagnar vid stora konserter och DSB skriver i ett pressmeddelande att de planerar trafiken utifrån de uppgifter de får från arrangörerna .

”Vi har inte varit uppmärksamma på att så många svenska Guns N'Roses fans kom till koncerten. Det var fel och det kommer vi att tala med våra svenska kolleger om så vi är bättre förberedda framöver”, säger informationschefen för DSB Tony Bispeskov.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.