Katoliker i Lund glada över besked om Påvebesök

Uppdaterad
Publicerad

Bland Lunds katoliker var glädjen stor efter beskedet om att påven kommer hit i höst.

I S:t Thomas församling i centrala Lund var det idel glada miner idag efter att beskedet om att påve Franciskus kommer till Lund 31 oktober i år. Men också stor förvåning.

– Jag var tvungen att titta på meddelandet fem, sex gånger innan jag förstod att det var sant, och vad det innebär. Men det var väldigt, väldigt kul, säger Jennifer Pintér, en av församlingsmedlemmarna.

Påven besöker Skåne

Än så länge är detaljerna för hur dagen kommer att se ut inte spikade, men de katoliker SVT Nyheter talat med ska absolut vara på plats när han kommer. 

Kommer du att träffa honom?

– Nej, det tror jag inte. Det blir alldeles för mycket folk. Men jag behöver inte ta honom i hand, bara vetskapen att han är här är väldigt viktig, säger Stanislaw Radzilikiewiez.

Samtidigt innebär besöket mycket jobb för församlingen som har medlemmar från 85 olika länder.

– Men jag hoppas att vi får lite hjälp med alla förberedelser, säger pater Johan Lindén, kyrkoherde i församlingen, som också intygar att påvebesöket är en väldigt stor händelse för Lund och Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Påven besöker Skåne

Mer i ämnet