Foto: Drago Prvulovic/TT

Tältläger i Revinge får bygglov

Uppdaterad
Publicerad

Det planerade tältlägret på Revingehed har fått bygglov. Byggnadsnämndens ordförande i Lund fattade beslutet på onsdagseftermiddagen.

Bygglovet omfattar 76 bostadstält för flyktingar.

– Det känns mycket glädjande att kunna ge ett positivt besked. Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap får bygglov för att sätta upp tält för flyktingboende vid Revinge, säger Björn Abelson, ordförande i byggnadsnämnden i Lund.

Det är formellt byggnamdsnämndens ordförande som fattar beslutet men med på mötet var även nämndens arbetsutskott, där Moderaterna och Miljöpartiet finns representerade.

Återstår flera beslut

Onsdagens beslut innebär att bygglovet är beviljat. Innan tälten kan sättas upp behövs dock ett startbesked, och för att någon ska kunna flytta in behövs också ett slutbesked.  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MBS ska snarast ta fram det underlag som behövs och Lunds kommun är beredd på en snabb behandling.

Bygglovet för tältlägret i Revinge är tidsbegränsat till den sista 2016 och är full möjligt att förlänga, enligt Björn Abelson.

Resandet av tält dröjer

Trots att bygglovet nu har fått klartecken så kommer själa resandet av tälten att dröja ännu längre.

– Det dröjer nog minst en vecka till innan vi börjar bygga. Ännu finns ett antal saker som vi måste titta på en vända till, säger Ann-Chrlotte Zackrisson, enhetschef MSB tiill TT.

Det rör sig främst om pappersarbete som behöver en extra granskning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.