Kommunalrådet: ”Inget med det här att göra”

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Nils Karlsson (MP) i Malmö har uppmärksammat partikollegans agerande.

Nils Karlsson fick beskedet om att partikollegan Kamal al Rafai, styrelseledamot för Miljöpartiet i Burlöv, bjudit in en salafistisk imam via nyhetsmedierna.

– Jag hörde om det första gången när jag läste det. Jag vet inte vad jag ska säga. Malmö stad har inget med det här att göra, och Miljöpartiet i Malmö har inget med det här att göra, säger Nils Karlsson.

MP-krisen

Han säger att han inte känner till imamen Salman al-Ouda.

– Och vilka personer som Miljpartiet i Burlöv utser i sin styrelse är upp till dem. Vi är skilda lokalavdelningar, säger Nils Karlsson.

Stoppade utbetalningen

Arrangörerna av barngalan har även tidigare fått kritik för sina gäster. 2014 skulle en forskare som förespråkade att homosexualitet skulle straffas med döden tala.

Malmö stad, som det året beviljat 25 000 kronor i bidrag till galan, stoppade då utbetalningen. Under onsdagkvällen skrev Malmö Stad på Twitter att man inte ger något bidrag tiill årets gala.

SVT Nyheter Skåne har sökt företrädare för Miljöpartiet i Burlöv och Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

MP-krisen

Mer i ämnet