Fars Hatt i Hylteberga utanför Skurup totalförstördes i branden. Foto: Patrick Persson

Kraftig brand i restaurang utanför Skurup

Uppdaterad
Publicerad

Det började på måndagsmorgonen brinna i restaurangen Fars Hatt i Hylteberga utanför Skurup. Branden var kraftig och byggnaden gick inte att rädda.

Det var vid sjutiden på morgonen som larmet kom till Räddningstjänsten. Då hade förbipasserande observerat att det brann och att det var kraftig rökutveckling.

– Branden har spridit sig till vinden. Det kommer inte att gå att rädda byggnaden utan den kommer att brinna ner, sa Gustaf Sandell, inre befäl på Räddningstjänst Syd på morgonen.

Den kraftiga eldsvådan bekämpades av räddningsstyrkor från Trelleborg, Ystad och Skurup. Restaurangen ligger i en friliggande gård och det finns ingen risk att elden sprider sig. Inga personer har heller kommit till skada.

– Restaurangen ligger intill E65 och i början så var det mycket rök som drev över vägen, säger Gustaf Sandell.

– Men det har lättat och vi kommer inte att behöva stänga av.

Brann kontrollerat

På förmiddagen hade den största delen av räddningsstyrkan packat ihop och åkt tillbaka. Endast en liten styrka är kvar och bevakar.

– Det är mer eller mindre nerbrunnet nu, säger Torbjörn Krokström som tagit över som inre befäl.

– Enligt våra anteckningar så har branden förmodligen startat i ett kylaggregat och har sedan spridit sig uppåt. Ungefär när vi kom till platsen så bröt elden igenom halmtaket. Det gick inte att rädda byggnaden utan beslutet togs ganska tidigt att låta det brinna ner kontrollerat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.