Foto: Mikael Nilsson

Kvinna anhållen för mord

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern greps i en lägenhet i Malmö sent på söndagskvällen, misstänkt för att ha mördat en man i samma ålder.

Mannen hittades i lägenheten i Augustenborg med kraftiga sårskador på halsen sent på söndagskvällen. Han var vid liv och fördes i ambulans till sjukhus, där han senare dödförklarades, enligt polisen.

Kvinnan, som befann sig i lägenheten, greps för misstänkt mordförsök. Brottsmisstankarna ändrades till mord/dråp när mannen avled.

Inget bråk

Hans Nilsson, vakthavande polisbefäl i Skåne, berättar att kvinnan inte är känd för någon tidigare brottslighet. Polisen har knackat dörr och pratat med grannar, men tidigt under natten till måndagen fanns inga vittnen som hade berättat att de hört eller sett något som tytt på bråk i fastigheten.

Polisens tekniker arbetade i den avspärrade bostaden natten till söndagen med att samla in och säkra eventuella bevis. Arbetet med att klarlägga hur mannen bragts om livet var då också i full gång.

-Vi vet ännu inte hur mannen kan ha fått sårskadorna på halsen. Vi har inte hittat något mordvapen, säger Nilsson.

Kort förhör

Enligt polisbefälet är varken den brottsmisstänkta kvinnan eller brottsoffret skriven i lägenheten, och det är inte känt om de haft någon tidigare relation till varandra.

Den mord-dråpmisstänkta har inte förhörts ingående; polisen har bara gjort ett kort och rutinmässigt första förhör med henne i samband med gripandet. Nilsson vill inte kommentera om hon erkänt brott eller gjort några andra medgivanden.

Mannen som avled är enligt Nilsson inte svensk medborgare, men känd av polisen för brottslighet i Sverige.

-Fast det ligger långt tillbaka i tiden, säger Nilsson utan att vilja gå in på vilka brottsmisstankar det då kan ha rört sig om.

Polisen fick larm om händelsen via SOS klockan 22.45. Vem som slog larm till SOS och varför är inte känt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.