Foto: TT

Två anhållna för sprängning mot rättscentrum

Uppdaterad
Publicerad

En 44-årig kvinna och en man i 20-årsåldern är anhållna misstänkta för medhjälp till sprängningen mot rättscentrum i Malmö den 30:e november.

– Kvinnan hämtades in för förhör igår, säger Linda Pleym vid Malmöpolisen till SVT Sydnytt. Enligt Linda Pleym är brottet grovt.

Brottsrubriceringen är medhjälp till grov allmänfarlig ödeläggelse.

Sprängning vid Rättscentrum

Mannen misstänks också för inblandning i sprängningen mot fastighetsbolaget Victoria Parks kontor på julafton. Han uppges också vara inblandad i sprängningen av en bil på Thomsons väg på Rosengård i december.

-Polisen har jobbat utifrån olika hypoteser, det här är en av dem. Exakt hur bilden ser ut är för tidigt att kommentera i nuläget, säger åklagaren Neela Frisell till TT.

Kvinnan är däremot inte misstänkt för dessa händelser.

Sprängladdning

Spängningen mot Rättscentrum inträffade strax innan midnatt den 30 november och orsakade stora materiella skador på entrén och fasaden på byggnaden. Dessutom gjorde tryckvågen att fönster krossades på fastigheter i närheten.

Explosionen hördes över stora delar av Malmö, men ingen människa skadades allvarligt.

Nekar

Kvinnan nekar till brottet, uppger hennes advokat till Sydnytt. Fler förhör kommer att hållas med henne.

– Jag gissar att hon blir släppt i veckan, säger försvarsadvokaten Mats Molander till SVT Sydnytt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sprängning vid Rättscentrum

Mer i ämnet