Kvinna intvingad och knivrånad i sin bostad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 65-årsåldern rånades och rispades med en kniv. En kvinna och en man i 25-årsåldern misstänks ha lämnat brottsplatsen på moped.

– De uppträdde våldsamt och aggressivt, rispade henne med en kniv och utsatte henne för ett rån. De kom över en del kontanter och ägodelar, berättar Lars Förstell, pressinformatör på Malmöpolisen, till SVT Nyheter Skåne.

Händelsen inträffade vid 13-tiden på tisdagen på John Ericssons väg i Malmö.

Kvinnan fördes till sjukhus för sina skador.

”Trodde jag skulle dö”

– Jag trodde att jag skulle dö. De skar mig med kniven över hela kroppen, säger kvinnan till Kvällsposten/Expressen.

Hennes syster berättar för Sydsvenskan att gärningspersonerna stod och väntade under trappan. Enligt systern var de maskerade och beväpnade med kniv. Hon uppger för tidningen att rånet pågick under två timmar.

– De stal flera tusen kronor, alla smycken och en dator. De saboterade också hela lägenheten. De skar upp sofforna och kastade tavlorna i golvet, säger systern.

Kvinnan själv berättar att hon vilar ut hos anhöriga och är rädd för att återvända hem.

– Det är glassplitter överallt, och lägenheten är upp- och nervänd. Och jag är rädd; jag går inte dit ensam, säger hon till Kvällsposten.

Klädda i mörka kläder

Kvinnan beskrivs vara i 20-25-årsåldern, medan mannen beskrivs vara i 25-årsåldern, uppger Lars Förstell. För Kvällsposten berättar den utsatta kvinnan att rånarna var klädda i mörka kläder och hade mössor uppdragna över ansiktet.

– Det finns uppgifter om att de har färdats tillsammans på en moped, säger han.

Polisen har gjort en brottsplatsundersökning.

– Vi har sökt och säkrat eventuella spår med syftet att så småningom kunna binda gärningspersonerna till brottsplatsen, säger Lars Förstell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.