En lärare på Geijerskolan i Limhamn är avstängd efter misstanke om brott mot barn. Foto: Johan Dernelius/SVT

Lärare avstängd – misstänks för brott mot barn

Uppdaterad
Publicerad

En lärare vid Geijerskolan i Malmö har polisanmälts misstänkt för en brottslig handling mot ett barn. ”Om uppgifterna från barnets föräldrar stämmer handlar det om en mycket allvarlig incident”,  säger Anna Ericsson, rektor för Geijerskolan.

Samtliga föräldrar vid Geijersskolan fick idag ett brev från rektor Anna Ericsson där hon berättar om att en misstänkt brottslig handling begåtts mot ett barn nu under hösten.

– Det var barnets föräldrar som tog kontakt med mig och berättade. Jag uppmanade dem då att polisanmäla händelsen, säger Anna Ericsson. Det här är inget vi kan utreda på skolan.

Stängs av direkt

Exakt vad som hänt vill rektorn inte berätta.

– Men händelsen är inte av den arten att vi kan ha kvar medarbetaren i gruppen.

Läraren har därför stängts av med omedelbar verkan. Rektor Anna Ericsson var under torsdagskvällen nedringd av oroliga föräldrar. Hon vill betona att det handlar om ett barn och att händelsen är ”unik”.

– Barnen här är aldrig ensamma med lärarna. De är antingen i klassrummet eller på fritids.

Under morgondagen får hon sannolikt besked från polisen om hur brottet rubriceras.

– Oavsett hur det här slutar så är det en tragedi.

Psykologer inkopplade

I brevet till föräldrarna skriver hon att skolans psykologteam kopplats in för att stötta personalen och att teamet också kan svara på barnens frågor.

Geijerskolan har 55 medarbetare och 309 barn i årskurserna 1-6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.