Oscar Lewicki lämnade landslagstruppen under torsdagen. Foto: Bildbyrån

Lewicki: ”Enorm lycka att vara med”

Publicerad

För ett år sedan vann Limhamnspågen och MFF-spelaren Oscar Lewicki fotbolls-EM med U21-landslaget. I år ska han försöka upprepa bedriften med A-landslaget.

Fyra spelare med skånska rötter gör mästerskapsdebut för a-landslaget. Förutom Oscar är det Pontus Jansson, Robin Olsen och Emir Kujovic.

– Det är jättestort så klart. Det är en enorm lycka att vara med. Man njuter av stunden, säger Oscar Lewicki.

Han ådrog sig en ljumskskada i matchen mot Hammarby, och spelar därför inte i kvällens landskamp mot Slovenien.

– Det har gått nästan två veckor nu, och allt har gått enligt planerna med rehaben. Jag tror att jag är fullt redo om bara ett par dagar, säger han.

Hård konkurrens

Konkurrensen är hård på mittfältet, där Oscar normalt spelar. Men han tror att chanserna att få spela är goda.

– Jag har spelat i landslaget förut, och tycker att jag har gjort det på ett bra sätt. Jag tycker också att jag är i bra form och tror definitivt att jag kan konkurrera om en plats, säger han.

Emir Kujovic tillhör visserligen IFK Norrköping, men han har tidigare spelat både i Klippans BoIF och i Landskrona BoIS.

Landskrona hemma

– Landskrona är hemma för mig. Där bor mina föräldrar, och min fru kommer därifrån, säger Emir Kujovic.

Han tog allsvenskt guld med Norrköping i fjol, och vann dessutom skytteligan, något som gjort att han kommit in landslaget. Med sin längd och styrka i straffområdet är han farlig för varje motståndare.

”Extremt stolt”

– Den resa jag har gjort är helt fantastisk, och jag är extremt stolt. Det gäller bara att ta chansen när den kommer, säger han

Nu ska han försöka ta en plats bland anfallare som har betydligt större erfarenhet av internationell fotboll än han.

– Det är bra spelare jag konkurrerar med. Men samtidigt är jag här av en anledning, och det gäller bara att plocka fram mina bästa sidor, avslutar han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.