Foto: DR

Listeriadrabbat charkuteri sålde till Sydsverige

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare fyra danskar har smittats av listeria efter att ha ätit smörgåspålägg från ett slakteri på Själland. Företaget har även sålt produkter till södra Sverige, konstaterar Livsmedelsverket.

Det statliga danska Seruminstitutet konstaterar att totalt 24 personer blivit smittade i det aktuella utbrottet, rapporterar nyhetsbyrån Ritzau.

Charkprodukterna kan ha orsakat ännu fler sjukdomsfall. Seruminstitutet undersöker ytterligare tre prov från listeriapatienter, för att ta reda på om de är en del av det aktuella utbrottet.

Livsmedelsverket har konstaterat att fyra sydsvenska företag har köpt in små partier charkprodukter från företaget. Under måndagen spårades partierna och man kunde konstatera att ingenting har sålts till svenska konsumenter. Ett parti har destruerats, ett har konsumerats privat, de övriga två har sålts i Danmark.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.