Foto: Mikael Nilsson

Mordoffer identifierad – sköts med flera skott

Uppdaterad
Publicerad

Enligt polisen är mordoffret på Censorsgatan sannolikt identiferad. Men gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Den döde mannen är en 39-årig man som är svensk medborgare och född i Sverige, men folkbokförd utomlands, skriver Aftonbladet.

– Det är en man, 39 år. I övrigt kan jag inte säga mer, säger JB Cederholm, kommissarie till tidningen.

Mannen hittades skjuten till döds på Censorgatan i Malmö sedan polisen fått in flera samtal om skottlossning i området vid tvåtiden natten mot tisdagen.

Säkrat spår

Polisen spärrade av området och genomförde under natten och tisdagsmorgonen en teknisk undersökning av brottsplatsen. Teknikerna har säkrat spår, uppger polisen för SVT Nyheter Skåne.

Enligt Aftonbladets källor blev mannen skjuten med två skott i bröstet när han försökt fly. Tidningen skriver att gärningspersonen sedan skjutit mannen upprepade gånger i ansiktet.

J.B Cederholm, kommisarie på polisen i Malmö, vill dock inte kommentera offrets skador.

– Jag vill inte gå in på hur han var skadad och inte heller med hur många skott han var skjuten. Det var med flertalet skott, säger JB Cederholm till Aftonbladet.

På fri fot

Ingen misstänkt gärningsman har gripits och polisen rubricerar händelsen som mord.

Nära mordplatsen stod en låst, vit bil parkerad på ett, enligt polisen, ”konstigt” sätt vid en vändplats. Polisen söker nu ägaren till bilen men de vet ännu inte om det finns något samband mellan bilen och den mördade mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.