Pernilla Boström, Tintin Larsson, Linn Eriksson och Agnes Johansson. Foto: Sveriges Bagare Konditorer

Medaljregn över bagare från Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad visade toppklass på SM för unga bagare. Flera av skolans tidigare elever åkte på onsdagen hem med medaljer runt halsen.

Vinnare i SM för unga bagare blev Tintin Larsson, före detta elev på yrkeshögskolan i Kristianstad. Numera arbetar han på Lidingö.

– Jag hade en helhet som var bättre än alla andras helt enkelt och så fick jag individuellt pris för bästa wienerbröd och bästa skådebröd också, säger Tintin Larsson till Kristianstadsbladet.

Han fick sällskap på prispallen av Pernilla Boström, Linn Eriksson och Agnes Johansson, som också varit elever i Kristianstad.

– Nu är det ganska självklart vilken som är den bästa skolan i Sverige, sa Tintin Larsson efter segern till Kristianstadsbladet.

Uppmuntras att tävla

Josefina Jaktlund, som är elev på skolan, har legat i hårdträning inför SM i Göteborg. Hon kom på delad femteplats med sin skolkamrat Henning Weimarck.

På tävlingen ska finalisterna genomföra fem olika moment i bakning, bland annat frukost- wiener och skådebröd.

Camilla Svärd, lärare på yrkeshögskolan, säger att eleverna uppmuntras att ställa upp i tävlingar. I år var sex av tio tävlande från Kristianstad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.