Joakim Månsson Bengtsson sitter kvar i fullmäktige men kommer att representera Feministiskt initiativ, Fi!. Foto: SVT

Miljöpartist i Lund hoppar av – byter parti

Uppdaterad
Publicerad

Miljöpartisten Joakim Månsson Bengtsson i Lund hoppar av sitt parti och går över till Feministiskt initiativ, Fi!. Där tror han sig bättre kunna driva sina hjärtefrågor som att hjälpa EU-migranter.

Han skriver i ett pressmeddelande att avhoppet har flera orsaker:

– För att stå upp för vad jag gick på val till gällande mina prioriterade frågor, som främst är mänskliga rättigheter och ytterst utsatta EU-medborgares situation i Lund och Sverige samt hbtq-politik, krävs det utifrån min bedömning att jag lämnar Mp.

Behåller fullmäktigeplats

Joakim Månsson Bengtsson behåller sin plats i fullmäktige som så kallad politisk vilde.

– Jag har dock fått förtroende från Feministiskt initiativ i Lunds medlemmar för att ingå i F!:s kommunfullmäktigegrupp. I går valdes jag även in som suppleant i Fi! Lunds styrelse.

Mp ändrat sin politik

Han konstaterar att båda partierna har en likartad världsbild.

– Jag upplever dock att Mp ändrat sig i sitt sätt att försöka nå den verkligheten, något som Fi inte gjort. Inte minst utifrån aktivismen.

För en månad sedan lämnade Joakim Månsson Bengtsson sitt uppdrag i socialnämnden. Anledningen var att han alltför ofta hamnade i jävssitationer på grund av sitt uppdrag som ordförande i gruppen Hjälp tiggare i Lund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.