Vid Husiegårds idrottsplats misstänktes en 14-årig flicka blivit våldtagen i juli. Foto: Mikael Nilsson

Flera Malmöbarn våldtagna – ”Arbetar intensivt”

Uppdaterad
Publicerad

Flera unga och barn i Malmö har under kort tid utsatts för grova våldtäkter. Polisen har nu tillsatt en särskild utredningsgrupp, uppger Jarl Holmström, biträdande regionpolischef till SVT Nyheter Skåne.

– Det är ett antal våldtäkter som vi ska försöka se om de hänger samman och om det finns några gemensamma nämnare. Gruppen arbetar ganska intensivt med det just nu, säger Jarl Holmström.

Gruppen består av poliser med flera olika kompetenser. Holmström vill dock inte säga om det rör sig om en eller flera gärningsmän som misstänks för våldtäkterna.

– Det finns vissa modus och andra delar i de här fallen som gör att man försöker lägga pusslet, säger Jarl Holmström.

Hur unga människor har blivit utsatta?

– Unga människor. Flera unga människor.

Minderåriga?

– Så har det också varit, säger Jarl Holmström.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör ett av fallen som utreds en 14-årig flicka som under sommaren anmälde att hon våldtagits i närheten av Husiegårdens idrottsplats i Malmö.

Gärningsmannen ska ha dragit in flickan buskage och där fullbordat våldtäkten – mitt på dagen. Ingen har ännu gripits i det fallet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.