Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Enligt räddningstjänsten brann det kraftigt på innergården och från håll syntes en rökpelare. Foto: Erika Dahlin Jönsson/SVT

Misstänkt anlagd brand på Bånken i Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten åka ut och släcka en brand på restaurang Bånken. Polisen misstänker att branden är anlagd och en anmälan om mordbrand upprättas.

Ingen person ska ha kommit till skada i branden. Enligt räddningstjänsten brann det kraftigt på innergården och från håll syntes en rökpelare. Rökdykare skickades in för att kontrollera insidan av byggnaden som var rökfylld.

I slutet av april blev en man i 30-årsåldern gripen misstänkt för att ha kastat in ett brandfarligt föremål i restaurangen.

Brann i restaurangen 2016

Restaurangen brann även 2016. Det brann både på uteserveringen och inne i restaurangen. Kort efter branden greps en 35-årig man, misstänkt för mordbrand. Han släpptes dock snabbt på fri fot, då åklagaren ansåg att bevisningen inte räckte för att hålla kvar mannen.

Polisen utreder eventuell hotbild mot restaurangen

Polisen tittar på om det finns ett samband med tidigare bränder på restaurangen och om den gripne har något samband med den senaste branden. Om det finns någon hotbild mot restaurangen ska polisen utreda.

– Vi kommer titta och se om det finns koppling, vi får utreda den här händelsen och först få klarhet i hur den har skett, säger Katarina Rusin, presstalesperson för polisen region syd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.