Foto: TT

Misstänkt explosivt föremål säkrat i Bjuv

Uppdaterad
Publicerad

Polisens bombtekniker säkrade under fredagkvällen ett misstänkt explosivt föremål vid en bensinstation i Bjuv. Bensinstationen spärrades av, men avspärrningarna kunde senare hävas.

Polisen kallades till platsen efter att en vittne sett en påverkad man i en bil.

– När vi kontrollerar bilen så anträffas det här föremålet som patrullen misstänker kan vara något farligt. Man kallar på bombtekniker som tar det med sig för att spränga det på en säker plats, säger Stephan Söderholm, informatör på polisen.

En person omhändertagen

Inledningsvis spärrades bensinstationen av, men avspärrningarna kunde hävas under kvällen.

– Det ser ut som ett hemmatillverkat, explosivt, brandfarligt föremål. Det kan exempelvis röra sig om en hemmagjord raket eller smällare, säger Stephan Söderholm.

Mannen i bilen har omhändertagits enligt lagen om berusade personer. Mannen, som är i 30-årsåldern, är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Ärendet har lämnats till åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.