• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Foto: SVT

Misstänkt pedofil jobbade tidigare i Eslöv

Uppdaterad
Publicerad

Den pedofilmisstänkte mannen arbetade även i Eslöv mellan 2002 och 2003.

Eslövs kommun anger att mannen var timvikarie på förskolor och skolor från augusti 2002 fram till slutet av september 2003. Totalt ska han ha jobbat 64 dagar under året.

– Det finns ingenting som tyder på att mannen skulle ha gjort sig skyldig till brott liknande det i Kristianstad under sin anställning här i Eslövs kommun, säger Ann-Marie Mattsson, avdelningschef vid Barn-och Utbildning i ett pressmeddelande.

Kommunen skriver vidare att mannen under så gott som hela anställningen arbetade enstaka dagar på de olika förskolorna och grundskolorna. Vid två tillfällen arbetade han något längre perioder, dock längst i två veckor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Förskolepedofilen i Kristianstad

Mer i ämnet