Dungen vid Professorsgatan genomsöks efter spår. Foto: Kenneth Sundin

Två skadade efter skottlossning

Uppdaterad
Publicerad

På måndagsförmiddagen fick polisen i Malmö larm om en skottlossning i stadsdelen Hermodsdal i Malmö. Uppringaren själv uppgav att han hade blivit skjuten i benet. Senare upptäcktes ytterligare en person skadad.

Den skadade personen, som larmade polisen, befann sig i en vändzon på Professorsgatan i Hermodsdal. I närheten av platsen ligger en förskola.

– Vi har spärrat av platsen där mannen anträffades men det är inte säkert att skottlossningen har skett där, säger Kim Hild, polisen pressinformatör.

– Just nu letar vi efter spår men vi har ännu inte gjort några fynd på platsen, säger Kim Hild.

Förd till sjukhus

Mannen slog själv larm om att han hade blivit skjuten i benet. Han fördes till sjukhus med ambulans.

– Han var vaken och talbar, säger Kim Hild.

Vid 12.30-tiden inledde polisen dörrknackning i området. Då hade ännu inga fynd gjorts som bekräftade att skjutningen ägt rum där.

Förutom dörrknackning i området söker polisen med hjälp av hund efter hylsor och vapen i den lilla dungen som är avspärrad.

Letar vapen

Kort tid efter larmet kom beskedet att ytterligare en person skottskadats i benet. Mannen skjutsades till sjukhuset av en kamrat.

– Den andra påträffades och skickades till sjukhuset efter omplåstring. Han är inte allvarligt skadad, berättar Conny Strömberg, platsbefäl vid polisen.

Finns det kopplingar till andra skjutningar som tidigare skett i området?

– Ännu finns det inga uppgifter som gör att vi kan dra sådana slutsatser, säger Conny Strömberg, platsbefäl.

Hörs på sjukhus

De skottskadade männen fick lindriga skador.

– Vi arbetar med att försöka få klargjort vad som egentligen har hänt. Vi kan inte bekräfta att de har med varandra att göra, men vi kan heller inte utesluta det, säger Fredrik Bratt, polisens pressinformatör.

På sjukhuset i Malmö finns flera polispatruller på plats.

– Vi får se om det framkommer mer information när vi pratar med dem på sjukhuset, säger Fredrik Bratt.

VET DU MER OM HÄNDELSEN? kontaktar du SVT Nyheter Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.