Foto: Mikael Nilsson

Känd kriminell skottskadad – bar skyddsväst

Uppdaterad
Publicerad

Flera personer hörde av sig till polisen efter att ha hört smällar vid stadsdelen Lindeborg i Malmö. På plats i en bil hittades en man i 25-årsålden som blivit skjuten med flera skott.

Mannen vårdas på sjukhus med allvarliga men inte livshotande skador.

Enligt Sydsvenskan är 25-åringen bror till den man som mördades i stadsdelen Segevång i början på mars. Både han och den nu döde brodern är dömda för vapen- och narkotiska brott.

– Jag vill inte kommentera om 25-åringen är bror till den man som sköts i Segevång, säger Fredrik Bratt, informatör hos Skånepolisen.

Det var vid klockan 22.39 på onsdagskvällen som de första samtalen kom in till polisen, boende på Dansörgatan uppgav då att de hört smällar i området. På plats hittade polisen en man med skottskador.

En utredningsgrupp för grova brott och en vapenhund skickades till platsen.

Foto: Mikael Nilsson

Polisen var först förtegen med uppgiften att den skjutne mannen bar skyddsväst.

– Han finns med i kretsarna som vi har fokus på, säger pressinformatören Nils Norling på Malmöpolisen.

Möjlig koppling till tidigare skottlossningar

Polisen vill inte uttala sig om de tror att detta är en isolerad händelse eller om det kan kopplas till tidigare skottlossningar i Malmö.

– Det är mycket möjligt att det finns en koppling, men det får utredningen visa, säger Fredrik Bratt.

Två husrannsakningar har genomförts och inspelningarna av övervakningskamerorna vid en näraliggande bensinmack undersöks också. 

Utanför sjukhusets akutmottagning i Malmö placerades polispersonal ut av säkerhetsskäl.

På torsdagsmorgonen har ännu ingen gripits misstänkt för skjutningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.