Foto: Mikael Nilsson

Mordbrand i villa – misstänks ha tänt eld själv

Uppdaterad
Publicerad

En man misstänks ha tänt eld på sitt eget hus. Ett barn och tre vuxna befann sig i villan vid händelsen. ”Mannen är gripen misstänkt för grov mordbrand”, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Sent på måndagskvällen larmades polis och räddningstjänst till en villa i Hörby i Skåne för att det var en hotfull situation i huset.

Väl framme fick räddningspersonalen istället hjälpa en familj att fly ut ur en brinnande villa. En man, som själv bor i villan, misstänks ha anlagt branden.

– Han orsakade en stor fara för övriga familjemedlemmar, men vi lyckades få ut dem oskadda, säger Magnus Lefevre, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Vägrade lämna villan

Orsaken till varför mannen ska tände eld på villan är oklar. Mannen vägrade till en början att komma ut.

– Efter ett tag hoppade han ned från taket istället. Mannen är nu gripen, misstänkt för grov mordbrand. Han har förts till sjukhus på grund av sina skador från hoppet, säger Magnus Lefevre.

Sent på tisdagen var mannen fortfarande frihetsberövad. Han är anhållen misstänkt för grov mordbrand men var fortfarande inlagd på sjukhus för sina skador. Förundersökningen leds av åklagarmyndigheten i Kristianstad.

Huset kan inte räddas

Strax innan klockan två på tisdagsnatten stod huset övertänt. Räddningstjänsten försökte förhindra att branden spreds sig till andra byggnader i närheten, men villan totalförstördes.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.