Ny chef för SVT i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Christel Tholse Willers förordas som ny chef för SVT i Malmö.

Christel arbetar för närvarande som projektledare med Melodifestivalen 2008. Hon tillträder sin nya tjänst i Malmö i mitten av augusti.

– Sveriges Television går igenom stora organisatoriska förändringar, och jag ser det som en utmaning att få vara med. Att dessutom få driva programverksamheten inom allmän-tv-divisionen är precis vad jag vill arbeta med, säger Christel Tholse Willers.

Vill bibehålla kvaliteten

– I Malmö görs många riktigt bra produktioner som exempelvis Klass 9 A, Robins, Bobster och Antikrundan. Mitt uppdrag är bibehålla kvaliteten och samtidigt stärka programutvecklingen och produktionen i Malmö. Jag kommer att arbeta för att många roliga uppdrag kommer hit, säger hon.

Christel Tholse Willers, 37 år, är utbildad jurist i Lund och har bland annat arbetat på Dramaten samt varit VD för en reklambyrå.

2001 började hon på SVT och under sin tid har hon jobbat med bland annat ”Allsång på Skansen”, ”Wildkids”, ”Videokväll hos Luuk” och ”Lilla Melodifestivalen”. Tilläggas kan att Christel också har ett silver i junior-SM i höjdhopp.

– Det är med stor lust och glädje som jag återvänder till min barndomsstad Malmö. Det har hänt så otroligt mycket med stan sedan jag flyttade härifrån, och jag längtar tillbaka, säger Christel Tholse Willers.

Lokal förankring

Det är Johanna Frelin, divisionschef för allmän-tv på Sveriges Television, som förordat Christel Tholse Willers.

– Jag har sökt en person med förankring i Skåne. Christel har en otroligt bra bakgrund. Hon är jurist, har dokumenterade ledarerfarenheter blandat med ett gediget TV-kunnande – såväl stor studioproduktion som samarbete med externa produktionsbolag, säger Johanna Frelin.

– Christel är dessutom en driven och målmedveten person som fokuserar på möjligheter och problemlösning. Hon är en positiv kraft och jag tror att Christel kommer att bli en omtyckt och respekterad chef i Malmö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.