Foto: Johan Nilsson/TT

Ny explosion i Malmö i natt

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig explosion inträffade på Dalaplan i centrala Malmö sent på måndagskvällen.

– Med tanke på att splitter, plåtbitar, isolering och någon form av vätska farit omkring cirka 25 meter härifrån, hade det varit stor risk för allmänheten om någon passerat i samband med detonationen. Detta är jätteallvarligt, säger Anders Engström, yttre befäl Malmöpolisen.

Platsen spärrades av för teknisk undersökning.

Inte hotad

Ingen person verkar ha skadats men två andra bilar intill har fått mindre skador, liksom ett fönster i en intilliggande byggnad.

Polisen har varit i kontakt med personen som använder bilen, men polisen har inte fått kännedom om något uttalat hot.

Sedan början av oktober har sammanlagt sex explosioner ägt rum i Malmö. I flera fall har bilar varit inblandade, men polisen kan inte säga om det varit riktat mot dem – eller om de bara kommit i vägen.

– Vi tittar på om det kan finnas ett samband mellan explosionerna. Det gäller förstås även explosionen på Dalaplan där tre bilar skadades, säger Linda Pleym, informatör vid polisen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.