Ingen gripen för skjutning i Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Det är oklart var den man som hittades skottskadad i en trappuppgång på Lindängen i Malmö under lördagskvällen besköts.

– På vilken plats är okänt. Han kan ha skjutits i närområdet och tagit sig dit, säger Fredrik Bratt, presskommunikatör vid polisregion Syd.

Enligt polisen är den skadade mannen 27 år och var vaken och talbar när han hittades och fördes till sjukhus. Samtidigt bedömdes han skador som allvarliga, enligt Sara Frostberg Lowery, pressjour på Region Skåne.

Foto: Mikael Nilsson

En närboende kvinna berättar att hon hörde skrik. När hon tittade ut genom fönstret såg hon en mörkklädd man med uppdragen huva springa från platsen.

Larmet om det inträffade kom vid 16.30-tiden på lördagen. Händelsen rubriceras som mordförsök alternativt dråpförsök.

Ärendet har nu lämnats över till avdelningen för grova brott.

Foto: Mikael Nilsson

Polisen spärrade under lördagskvällen av området på Kantatgatan. Efter att tekniker undersökt platsen hävdes avspärrningarna strax efter halva åtta på kvällen.

Foto: Mikael Nilsson

Mordförsöket har förts in i den särskilda händelsen, tillsammans med andra mord och mordförsök, som utreds av polisen i Malmö.

– Staben för den särskilda händelsen var inne och jobbade under lördagskvällen, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Foto: Mikael Nilsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.