Foto: SVT

Förare anhållen efter dödsolycka i Tomelilla

Uppdaterad
Publicerad

En person dog och en skadades allvarligt när en personbil körde in ett stillastånde lastbilssläp på ett åkeri i Tryde norr om Tomelilla på lördagsmorgonen. Föraren av bilen är anhållen.

Olyckan inträffade vid halv fem-tiden på lördagsmorgonen på ett åkeri i Tryde.

En av de två männen i bilen omkom och den andre skadades allvarligt och fördes till sjukhus med ambulans.

– Föraren, som blev allvarligt skadad, är misstänkt för grovt vållande till annans död, säger Kim Hild, informatör hos Skånepolisen.

Mannen, som är i 40-års åldern, är delgiven misstanke för brott och anhållen.

– Vi har inte kunnat höra honom ännu men det kommer troligen att ske i morgon, säger Joakim Sjöberg, inre befäl hos polisen Ystad.

Männen arbetade på åkeriet och bodde i sina lastbilar.

Föraren är anhållen

Föraren, som är i 40-års åldern, är även misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik. Han ligger på sjukhuset i Ystad och vårdas för bland annat inre blödningar.

– Det finns inga andra vittnen till olyckan än föraren av bilen och eftersom han får starka smärtstillande mediciner får vi vänta med att höra honom, säger Joakim Sjöberg.

Männen är litauiska medborgare och den avlidnes familj har underärttats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.