Foto: Johan Nilsson/TT

Knark och kontanter i beslag efter riktade insatser

Uppdaterad
Publicerad

Över 15 kilo narkotika och 290.000 kronor i kontanter har beslagtagits under de senaste två veckorna. Detta efter polisens riktade insatser mot utvalda platser i Malmö.

Den särskilda insatsen riktar sig mot områdena Möllevången, Lindängen och Sevedsplan. Målet är att förhindra grova våldsbrott men även att öka tryggheten bland de boende.

Tidigare har SVT Nyheter Skåne rapporterat om hur drogförsäljning sker öppet på rondellen vid Folkets park, mitt emot Källans förskola. Boende i området uppger att de känner sig otrygga och Malmö stad har tillsammans med polisen gått ut med ett medborgarlöfte där de bland annat lovar ökad polisnärvaro för att få bukt med problemen.

Genom bland annat trafikkontroller och fotpatrullering har polisen nu ökat närvaron. Under två veckor genomfört över 100 ingripanden samt upprättat 40 polisanmälningar.

– En viktig del i vårt uppdrag är att få bort narkotikan och störa handeln så mycket som möjligt. Det finns starka kopplingar mellan narkotikahandeln och den grova våldsbrottslighet som har plågat Malmö under lång tid, säger Stina Karlgrund vid Malmöpolisen i polisens pressmeddelande.

Sammanlagt har polisen beslagtagit över 15 kilo cannabis, hereoin, ecstasy, kokain och narkotikaklassade tabletter. I samband med tillslagen har även kontanter till ett värde av 290.000 kronor beslagtagits.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.