• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Så här såg vägen ut strax efter lunch på onsdagen. Foto: Olle Palm.

Olycksvägen tros öppnas delvis morgon

Uppdaterad
Publicerad

Trafikverket bedömer i en uppdaterad prognos att en körbana på E 4 vid olycksplatsen i Skåne kan vara öppna för trafik någon gång under dagen imorgon, torsdag.

Det som ställt till problem vid bärgningen är att många lastbilsförare har tagit med sig nycklarna.

Det har läckt diesel på platsen, men i och med att det är så kallt tränger inte den ner i vägbanan och det gör det lättare att sanera.

Masskrock i Skåne

Polisen utreder

Polisen har påbörjat en utredning för att komma fram till hur olyckan gått till.

Det som man vet just nu är att det var väldigt halt och dålig sikt med dimma vid olyckstillfället.

Ett 50-tal fordon var inblandade i olyckan i den norrgående riktningen, något färre i den södergående. En man omkom vid olyckan och 46 personer fördes till sjukhus med varierande skador.

Polisen uppgav under åtskilliga timmar på tisdagen att tre personer omkommit vid olyckan. Sent på kvällen kom dock beskedet att endast en person avlidit.

-Det är naturligtvis inte bra. Vi ska titta på hur det här kan ha gått till, säger Skånepolisens informationsdirektör Lars Förstell.

Många polispatruller

Han berättar att många polispatruller fanns på plats och arbetade bland annat med att samla in uppgifter. Under de svåra förhållandena på olycksplatsen har då troligen samma dödsfall noterats av olika personer.

– Och så har man kanske inte varit tillräckligt uppmärksam vid sammanställningen, säger Förstell.

Vägen leds om

På grund av olyckan leds trafiken om från Åstorp på väg 21 till Klippan.

Från Klippan till Östra Ljungby på väg 13 och omvänt.

På gamla E4an väg 1830 finns en bro med låg höjd. Alternativ väg till E4an välj E6an till Halmstad avfart 45 vidare Nissanstigen väg 26.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Masskrock i Skåne

Mer i ämnet