Trafiken i norrgående riktning står helt still på E6:an utanför Rydebäck. Foto: Jan Emanuelsson

Räddningstjänsten: ”Folk måste ta det lugnare”

Uppdaterad
Publicerad

Trafiken flyter på igen efter ett stopp på E6:an i norrgående strax söder om Helsingborg, mellan trafikplats Rydebäck och Helsingborg södra. Räddningstjänsten uppmanar trafikanter att sänka farten på den olycksdrabbade sträckan.

– Vi håller på och avsluta vårt arbete där nu, säger Jerker Palm-Svensson på Räddningsjänsten i nordvästra Skåne till SVT Nyheter vid 12.20.

Då stod det också klart att det inte rör sig om en omfattande olycka.

– Två bilar har touchat varandra litegrann. Sex personer satt i bilarna och två av dem har först till sjukhus. Hur allvarliga deras skador är vet jag item, men vi behövde inte klippa ut dem ur bilarna i alla fall, säger Jerker Palm-Svensson.

Enligt Trafikverket är tre av de sex som satt i bilarna barn, och ett spädbarn. Hur skadeläget ser ut, är ännu oklart.

Flera olyckor på sträckan

– Det är i svackan precis utanför Råå. Det står helt still norrut i trafiken, säger Jan Emanuelsson, SVT Nyheters frilansmedarbetare på plats.

På Räddningstjänsten vill nu uppmana folk att ta det lugnare i trafiken.

– Man kör för fort och för nära. Särskilt i svackan vid Råå och på Glumslövs backar sker mycket olyckor. Det kan beror på att folk vill köra om när lastbilarna tappar fart i backarna. Då kör folk olika fort och så händer olyckor, säger Jerker Palm-Svensson.

Vid lunchtid på fredagen skedde tre olyckor på samma sträcka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.