”Ooaah hela natten, bä bä vita lamm”

Uppdaterad
Publicerad

En hel dag om och med musik för de allra yngsta ordnades under måndagen i Kristianstad. ”Man kan aldrig börja för tidigt”, säger Anna-Carin Fogelqvist projektledare.

– Med den här dagen så vill vi höja statusen för barnmusiken. Det är faktiskt inte är så mycket musik i förskollärarutbildningen längre och all forskning visar hur viktigt det är att musik börjar riktigt tidigt. Musiken är viktig för utvecklingen av hjärnan och påverkar hela ens liv, säger Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Unga musik i syd utvecklingscentrum som arrangerade dagen.

Målgruppen var barn 0-5 år och på programmet fanns både framträdanden, föredrag och paneldiskussioner musik för de allra minsta som gemensamt tema. Gullan Bornemark var en av de medverkande och även barnläkaren och författaren Lars H Gustafsson.

”Känns bra i kroppen”

Och så uppträdde förskolebarnen själva med några sånger.

– Vi sjöng Drakens dans och Skatan, berättar Alma Wall som går på Kämpaställets förskola i Kristianstad.

När SVT träffar barnen efteråt får vi höra en av favoritsångerna men också egenkomponerade verk.

– Jag gillar att sjunga och dansa. Då tycker jag att det känns bra i kroppen, säger Hedvig Palm som också går på Kämpaställets förskola.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.