Ovanligt många trafikolyckor i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit ovanligt många trafikolyckor i Skåne på torsdagen. Bara på två timmar under eftermiddagen skedde åtta trafikolyckor, flera på de stora Europavägarna.

– Vi måste dirigera om polispatrullerna hela tiden, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Eftermiddagens första olycka skedde på Ängelholmsleden i Helsingborg där en lastbil krockade med en personbil vid klockan 15.35.

Sedan skedde ytterligare sju olyckor på två timmar, bland annat på E22 vid Vä och på E20 vid sista avfarten till Öresundsbron.

Enligt SOS Alarm har fyra personer körts till sjukhus med skador. Vid båda olyckorna på E22 och E20 samt vid en olycka i Trelleborg och en i Lund. där en fotgängare blev påkörd på en parkeringsplats, fördes personer till sjukhus med ambulans.

Sedan morgonen har det skett elva trafikolyckor i Skåne. Efter att lastbil vält på E6 vid Helsingborg var vägen avstängd under stora delar av dagen. Latsbilschauffören säger att han somnade vid ratten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.