Översvämningar och blåsigt

Uppdaterad
Publicerad

Översvämningar i Höganäs och blåsigt på Öresundsbron

Ishalka och blåst stör jultrafiken

Omkullvälta träd, ishalka och översvämningar ställer till det i jultrafiken på flera håll i landet i dag.

I Västra Götaland har ett flertal träd vält i de hårda vindarna och blockerar vägar.

-Det gäller att vara mycket observant. Stor påverkan är det exempelvis på väg 785 i Lysekils kommun och på E20 mellan Hol och Bäne, säger Beisi Sundin, presskommunikatör på Trafikverket.

Vid Öresundsbron blåser hårda vindar och vindkänsliga fordon avråds från att köra över bron.

-Vinden väntas avta framåt kvällen, varningen gäller fram till klockan 19.30.

I Höganäs i södra Sverige är det flera översvämningar som ställer till det och ger stora vattensamlingar på vägar som exempelvis 1451 mellan Jonstorp och Mölle.

Även på väg 172 mellan Bengtsfors och Lofterud samt på väg 941 i Munkedals kommun är det vattensamlingar som innebär störningar för trafiken.

Längre norrut i Sverige har regnet snabbt frusit på vägbanorna.

-Från mitten av Gävleborg upp till Umeå ligger det på många håll en ishinna på vägarna. Där måste man vara väldigt försiktig när man åker, säger Beisi Sundin, och varnar för att halkan kan sprida sig längre norrut under sena kvällen.

SMHI har utfärdat en klass 1-varning, för mycket hårda vindar i fjällkedjan, som på flera håll i kombineras av nederbörd och dålig sikt. I Norrbotten väntas stora mängder snö.

TT

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.