Pär Palmgren (M) ordförande i kommunstyrelsen i Hässleholm kräver nu Ulf Erlandssons avgång.

Pär Palmgren (M) kräver Ulf Erlandssons avgång

Uppdaterad
Publicerad

Turerna kring Ulf Erlandssons (SD) har nu blivit för mycket för kommunstyrelsens ordförande i Hässleholm. I ett pressmeddelande uppmanar han nu Erlandsson att avgå.

Enligt Pär Palmgren har bilden av Hässelholms kommun de senaste veckorna präglats alldeles för mycket av uppmärksamheten kring det sverigedemoktariska kommunalrådet.

– De här historierna kring honom är besvärande och klibbar av sig på hela verksamheten, säger Palmgren till SVT Nyheter Skåne.

SVT granskar Ulf Erlandsson (SD)

Han förklarar vidare att Ulf Erlandsson verkar ha en ”vårdslös inställning till skattefinansierade arvoden”.

Har du själv pratat med Ulf Erlandsson om det här?

– Nej, jag har skickat pressmeddelandet även till honom. Men jag har inte sett honom här idag, säger Palmgren.

Det har stormat kring kommunpolitiken i Hässleholm under en längre tid, allt sedan Moderaterna tillsammans med Sverigedemokraterna tog de ledande posterna i kommunen. 

Är den information som nu framkommit kring Ulf Erlandsson något ni själva borde ha haft koll på redan tidigare?

– Om jag skulle lagt ner den tid som SVT har lagt på att snoka fram det här hade jag inte kunnat göra något annat. Jag har inte de möjligheterna, så att vi skulle kunnat känna till det är att begära för mycket, säger Pär Palmgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT granskar Ulf Erlandsson (SD)

Mer i ämnet