Polis och supportrar på plats utanför arenan inför söndagens allsvenskamatch mellan Malmö FF och Hammarby IF på Swedbank Arena i Malmö Foto: Emil Langvad/TT

Polis misstänks för misshandel vid supporterbråk

Uppdaterad
Publicerad

Efter söndagens bråk på Möllevångstorget i Malmö i samband med fotbollsmatchen mellan MFF och Hammarby omhändertogs ett 100-tal Hammarbysupportrar. En intern anmälan gjordes också gentemot en polis som misstänks för misshandel.

I samband med supporterbråket greps en tysk medborgare i 30-årsåldern misstänkt för våld mot tjänsteman då en polisman bröt handleden.

Flera patruller och ridande polis var på plats vid supporterbråket. En läsarfilm visar även hur en supporter knuffar till en polistjänsteman.

– Det är oklart hur skadan uppstod men det råder inga tvivel om att det var orsakat av den misstänkte fotbollssupportern, säger Malmöpolisens presskommunikatör Nils Norling till SVT Nyheter Skåne.

Ett annat mobilklipp taget av en privatperson som Sydsvenskan tagit del av i närheten av Folkets Park, visar hur en polis slår ner en supporter som går med uppsträckta armar. Ännu en polis ger sig in i situationen och utdelar batongslag mot den liggande personen.

Polis utreds för misshandel

Kommenderingschefen Staffan Sintéus har sett klippet som cirkulerar i media och beslutat att göra en intern anmälan av händelsen till särskilda åklagarkammaren.

– Mer får vi inte säga något i nuläget, säger Nils Norling.

Ärendet rubriceras som misshandel. Särskilda åklagarkammaren kommer behandla fallet innan det går vidare och utreds av åklagare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.