Polisen utreder dödsfallet på kyrkogården som mord. Foto: TT

Polisen: ”Har gott hopp om att lösa mordet”

Publicerad

Polisen har fortfarande inte gripit någon för mordet på den ensamkommande pojke som hittades död på Östra kyrkogården i Malmö i september. Men polisen fortsätter jobba med full styrka och nu pågår en kartläggning av vilka som befann sig på kyrkogården den aktuella helgen.

Det var på måndagsförmiddagen den 19 september som polisen fick larm om att en ung man hittats död på Östra kyrkogården. 

Pojken identifierades som en 16-årig ensamkommande flykting från Afghanistan som bott på ett HVB-hem i Skåne. Dagen före mordet hade pojken lämnat hemmet och inte kommit tillbaka. Trots det slog personalen inte larm. Dagen efter hittades han mördad. Sedan dess har Malmöpolisen jobbat med fallet.

– Vi jobbar för fullt. Vi har precis begärt förlängning av vår särskilda insats ytterligare en månad, säger Stefan Lindbäck, utredningsledare på Malmöpolisen.

Kyrkogården var välbesökt

Enligt polisen är det ett svårt ärende eftersom de inte vet så mycket om offret.

– Vi håller på att kartlägga vem han var, hur han kom hit och vilka han umgicks med, säger utredningsledaren.

Kyrkogården var välbesökt helgen mellan den 16:e och 18:e september. Stefan Lindbäck tror att det finns vittnen som kan ha sett något men som inte gett sig till känna. Polisen försöker nu kartlägga vilka personer som befann sig på platsen.

I övrigt är polisen mycket förtegen kring utredningen.

– Anledningen till att vi håller inne med information är av utredningstekniska skäl, säger utredningsledare Stefan Lindbäck. Men vi har gott hopp om att lösa mordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.