Foto: Mikael Nilsson

Polisen söker i sjöar efter försvunnen sjubarnsfar

Uppdaterad
Publicerad

Polisen tror att den 51-årige sjubarnspappan blev bortförd mot sin vilja och att hans kvarlevor kan finnas i någon av sjöarna runt Svedala.

Sjöpolis från Stockholm har under hela onsdagen draggat i Pude badsjö efter den 51-årige sjubarnspappan som försvann från sin bostad i Malmö den 22 juni tidigare i somras. Det rapporterar Sydsvenskan.

Polisen misstänker att mannen blivit kidnappad och att hans kvarlevor kan finnas i en sjö någonstans i närheten av Svedala.

– Vi vet absolut inte var offret finns, men vi vill inte utesluta möjligheten att man har använt sig av vattendrag för att bli av med kroppen, säger polisens utredare J-B Cederholm, till Sydsvenskan.

Sjubarnspappan ska ha haft flera telefoner med sig när han lämnade hemmet strax före lunch den 22 juni. Mobilerna tystnade på morgonen den 23 juni och den sista platsen polisen kunnat spåra dem till är området mellan Yddingesjön och Fjällfotasjön.

Sjöpolisen

Stockholms län har en lång kust från Öregrund i nord till Landsort i söder med en välbesökt skärgård. Inåt landet ligger Mälarens tätbefolkade stränder. Sjöpolisen finns där för att öka tryggheten för öborna och minska brottsligheten till sjöss.

Sjöpolisen bedriver både övervaknings- och utredningsverksamhet med målsättningen att minska brottsligheten och öka tryggheten i länets kust- och skärgårdsområden.

För att uppnå målsättningen bedrivs verksamheten utifrån ett problemorienterat arbetssätt som är baserat på underrättelseledd information och med brottsförebyggande metoder. Verksamheten planeras och genomförs så att en ökad synlighet av polispersonal och en ökad kontakt med allmänheten uppnås.

Öka tryggheten

I den yttre tjänsten övervakar sjöpolisen sjötrafiken för att minska fartöverträdelser, sjöfylleri och vårdslöshet i sjötrafik. För att öka tryggheten på öar utan landförbindelse bedrivs en utåtriktad och kontaktskapande verksamhet genom daglig fotpatrullering.

När utryckningsuppdrag och annan beordrad verksamhet inte fullgörs inriktas verksamheten mot fastställda mål. Sjöpolisen är också en resurs i sjöräddningen.

Sjöpolisens utredningsgrupp utreder samtliga båtrelaterade tillgrepsbrott samt sjörelaterade brott mot speciallagstiftningen sjölagen, fartygssäkerhetslagen, fiskelagen och sjöfyndslagen. Under utredningsgruppen sorterar även polisvarvet där beslagtagna båtar och anträffade sjöfynd förvaras.

Fler sjöpoliser på sommaren

Sjöpolisverksamheten är säsongsbetonad. Den ordinarie personalen består av knappt 30 personer som förstärks under högsäsong. Från juni till augusti består sjöpolisen av cirka 56 poliser.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.