Ridande polis attackerar motdemonstranter under Svenskarnas partis torgmöte i Malmö. Foto: Drago Prvulovic/TT

Poliser frias från misstankar vid Limhamnskravaller

Uppdaterad
Publicerad

Malmöpolisen är inte längre misstänkt för brott i samband med demonstrationerna i Limhamn den 23 augusti i somras. Riksenheten för polismål har lagt ner samtliga förundersökningar.

När nazistiska Svenskarnas Parti höll torgmöte i Limhamn i somras samlades ett stort antal motdemonstranter.

Malmöpolisen försökte mota undan dem med hjälp av hästar och en polisbuss som körde genom folkmassan. Många människor filmade händelserna och det finns bilder som visar hur polisen rider i full galopp nerför en gata kantad av motdemontranter.

Tumult vid demonstration

Ett par personer hinner inte undan utan utan snubblar och blir påridna och faller sedan omkull. På en annan sekvens kör en polisbuss över en man som inte flyttar sig tillräckligt snabbt.

Eva Nilsson, vice överåklagare vid Riksenheten för polismål, konstaterar att de påridna personerna kunde ha flyttat sig och att mannen som blev påkörd försökte hindra polisbussen som körde i låg fart.

Eva Nilsson konstaterar dock att motdemonstranternas attacker på polisen motiverade dess agerande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tumult vid demonstration

Mer i ämnet