Redhawks slog Lakers efter straffar

Malmö Redhawks var ytterst nära att bryta Växjös poängsvit i SHL på torsdagskvällen. Men en sen kvittering ledde till en straffläggning som Malmö sedan tog hem.

Den 10 december förlorade Växjö borta mot Frölunda – sedan dess har smålänningarna tagit poäng i 19 raka SHL-matcher, varav 17 segrar.

I Malmö Arena var det dock ytterst nära att poängsviten gick om intet. Det var nämligen blott 9,2 sekunder kvar på matchklockan när Olli Palola, i spel sex mot fem, skickade in 3–3-pucken bakom Christopher Nihlstorp i hemmamålet.

Förlängningen slutade mållös och i straffläggningen sköt sedan Rhett Rakhshani och André Benoit extrapoängen till Malmö.

Två mål på 15 sekunder

Innan dess hade Växjö hämtat upp ett 0–2-underläge till 2–2 – inom loppet av 15 sekunder.

Efter 11.18 minuter av den tredje perioden styrde Robert Rosén in 1–2-pucken på pass från Eric Martinsson. 15 sekunder senare dundrade backen Martinsson in 2–2 efter att Malmös André Benoit slagit en huvudlös passning i egen zon.

Ändå såg det ut att bli förlust efter att Fredrik Händemark, med knappt sex minuter kvar att spela, styrt in 3–2-målet i numerärt överläge bakom Viktor Andrén i Växjömålet. Palola ville dock annorlunda och räddade serieledarens poängsvit med sin sena kvittering.

Malmö bäst i första

Växjö spelade bra i två perioder, men i den första fick smålänningarna se sig frånåkta av ett laddat hemmalag inför 6 043 åskådare i Malmö Arena. Malmö är SHL:s främsta lag i numerärt överläge och det var i den spelformen som amerikanen Rhett Rakhshani gav skåningarna ledningen efter 4.24 minuter.

Knappt tre minuter före pausvilan föll även 2–0 genom en läcker soloprestation. Lars Bryggman bröt i defensiv zon och kom i ett två-mot-ett-läge tillsammans med Andreas Thuresson, men i stället för att passa sin lagkamrat höll 24-åringen i pucken och vinklade in utökningen bakom Viktor Andrén med en backhand.