Foto: Mikael Nilsson/Polisen

Så kan våldtäktsmannens cykel ha sett ut

Uppdaterad
Publicerad

Den specialgrupp inom polisen i Malmö som jobbar med överfallsvåldtäkterna efterlyser nu en cykel som gärningsmannen ska ha haft i Husie.

Den 22 juli utsattes en ung flicka för en överfallsvåldtäkt vid Husiegårdens idrottsplats. Nu har polisen kommit fram till att en cykel kan vara särkilt intressant för att komma vidare i utredningen.

– Vi vill komma i kontakt med personer som på olika sätt kan ha information som kan leda oss framåt. Det kan gälla djupare kunskap om en sådan cykel eller någon som exempelvis har blivit bestulen på en sådan, säger kriminalinspektör Peter Hansson, som leder gruppen, i ett pressmeddelande.

Gärningsmannen ska enligt polisen ha haft en damcykel som ska ha sett ut som på bilden, däremot inte nödvändigtvis vara av samma märke.

Uppgifter om damcykel

Specialgruppens arbete prioriterades sedan man gått igenom anmälningar och sedan en gärningsmannaprofilgrupp gjort en analys.

– Vi går djupt in i alla delar av utredningsåtgärderna. Sådant tar tid, säger Peter Hansson.

Nu jobbar gruppen vidare för att få fast gärningsmannen.

– Att få fram uppgifter som kan leda fram till ett beslut om topsning är viktigt men vi är inte riktigt där än, säger kriminalinspektör Peter Hansson, som leder gruppen.

Geografiska analyser

Polisen knyter samman information från olika delar av utredningen för att lägga ett pussel som ska ta dem vidare.

– Vi gör också geografiska analyser i syfte att ringa in platser och på så sätt komma vidare. Mycket tid går åt att bearbeta alla inkomna informationer till polisen genom den tipshantering som alltid pågår eller att gå genom äldre fall för att hitta gemensamma nämnare. Det har också hållits förhör där varje uppgift analyserats noga från flera håll, säger Peter Hansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.