Oroliga invånare på Lindängen Foto: SVT/Petra Olsson

”Sätt upp kameror på Lindängen”

Uppdaterad
Publicerad

Många är rädda för att gå ut. Andra känner ingen oro för egen del men tycker det är sorgligt att människor skjuts i området.

Det är dagen efter skottlossningen på Lindängen i Malmö. De boende rör sig som vanligt i bostadsområdet. En grupp samlas i fritidsgården för att lära sig mer om arabisk kultur och det arabiska språket.

– Det är första gången jag känner mig rädd för att gå till fritidsgården. I går var det flera föräldrar som ringde till mig och frågade om de skulle våga gå hit, säger Hada Latili, ledare för den arabiska kursen på Lindängens fritidsgård.

Hon säger att det inte är bra om alla sitter hemma och är rädda. Det är bättre att vi träffas och pratar med varandra, säger hon och tillägger:

– Vi vill att de sätter upp kameror här.

Menka har bott i Lindängen i över 40 år. Foto: Petra Olsson

Menka, som inte vill uppge sitt efternamn, har bott i över 40 år i Lindängen. Hon säger att hon inte är rädd för egen del.

– De vet vilka de ska skjuta. Det är sorgligt men hellre det än att de skjuter oskyldiga, säger Menka.

Skjuter inte oskyldiga

Jytte Larsson, har även hon bott i Lindängen i många år.

– Jag är inte rädd för egen del. De som råkar illa ut är de som hittar på grejer, säger hon.

Jytte Larsson är inte rädd för att gå ut i Lindängen men tycker det som händer är sorgligt. Foto: Petra Olsson

Andra som SVT Nyheters reporter Petra Olsson pratar med vill inte ställa upp med namn och visa sitt ansikte.

– En kvinna som jag har pratat med säger att hon är jätterädd. Hon var ute igår när polisen satte upp avspärrningsband vid den misstänkta brottsplatsen, säger Petra Olsson.

Flera av dem, som Petra har pratat med, tror att oroligheterna och skjutningarna i området har koppling till droghandel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.