Patrik Jönsson (SD), regionråd i Skåne. Foto: TT

SD har ersättare att sätta in i Hässleholm

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraterna samlades på tisdagskvällen i Hässleholm för att hitta ersättare till de ledamöter som har hoppat av sina uppdrag i kommunen.

Det var under måndagskvällens möte med kommunfullmäktige i Hässleholm som sex sverigedemokrater aviserade att de lämnar alla sina politiska uppdrag i kommunen, bland dem det förra kommunalrådet Ulf Erlandssons fru och mor.

– Det är inte helt onaturligt. De som lämnar är släkt och vänner till Ulf Erlandsson, sa Patrik Jönsson, regionråd och vice gruppledare för Sverigedemokraterna i Hässleholm.

Hässleholmspolitiken

Uppdraget var att hitta ersättare till de sammanlagt sju sverigedemokrater som har lämnat sina uppdrag i Hässleholm. Dessa är Ulf Erlandsson, Michael Strömberg, Jennie Strömberg, Håkan Spångberg, Fredrik Rosenberg, Sol-Britt Erlandsson och Åsa Erlandsson.

Oklart vem som gör vad

– Vi har haft ett väldigt bra möte i god stämning och har nu gott hopp om att få ihop folk till uppdragen, säger Patrik Jönsson, regionråd och vice gruppledare för SD efter det extrainsatta partimötet i Hässleholms stadshus på tisdagskvällen.

Inom två veckor räknar Patrik Jönsson med att kunna besätta åtminstone 13 av partiets 14 mandat i fullmäktige. Inga ytterligare avhopp är aktuella, enligt honom.

Några konkreta beslut om hur de olika vakanta uppdragen ska fördelas mellan kvarvarande medlemmar togs dock inte.

– Exakt vem som ska sitta var återkommer vi till vid ett nytt möte i nästa vecka. Förhoppningsvis har vi en helt klar bild inom de närmaste två veckorna, summerar Patrik Jönsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hässleholmspolitiken

Mer i ämnet