Nya attacker mot Skånetrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Överbelastningsattackerna mot Skånetrafiken fortsätter. Systemet är svajigt och under lördagen var det fortsatta problem med att köpa biljetter i företagets automater.

– Vi har problem till och från. Det har varit problem med att betala med bankkort och att köpa mobilbiljett, men kontanter ska fungera, säger Maria Holmgren, affärsområdeschef på Skånetrafiken, till TT.

För att blockera överbelastningsattackerna har företaget begränsat viss trafik från utlandet till hemsidan. Attackerna misstänks komma från ip-adresser utomlands.

IT-attacker i Skåne

– Sidan tål mindre belastning än tidigare eftersom man har strypt vägen in, men det ska inte innebära några problem för de flesta av våra kunder.

Tidigare i veckan har både Region Skåne och SJ haft problem med liknande attacker. På lördagen rapporterades deras system fungera normalt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-attacker i Skåne

Mer i ämnet