Benresterna som hittades på gården kommer troligen från en man. Foto: Anders Grönlund/Topnews

Skelettfynd i Hörby är en människa

Uppdaterad
Publicerad

Rättsläkaren har konstaterat att benresterna som hittades i en brunn på en ödegård i Hörby tillhör en människa, troligvis en man.

Polisen i Kristianstad har inlett en mordutredning, uppger Kvällsposten.

Det var i måndags som en anställd vid ett Malmöföretag hittade benrester i en brunn på en övergiven gård i Hörby. En likhund användes vid sökandet och polisen misstänkte tidigt att det rörde sig om rester efter en människa.

Brunnsmordet i Hörby

– En av våra prioriteter är att fastställa identiteten. Vi har just nu ingen uppfattning om när mordet har inträffat, säger Peter Hansson vid Kristianstadspolisen till Kvällsposten.

Polisen avvaktar med att dra några slutsatser tills det finns fler uppgifter från rättsläkares undersökning av skelettdelarna. Det läkaren hittills har konstaterat är att det sannolikt är resterna av en man som legat i brunnen.

Förpackade likdelar

Personen, som hittade skelettet, hade anlitats av gårdens nya ägare för att rensa den gamla brunnen. Han hittade bland annat revben och andra skelettdelar som var ”förpackade” och sänkta i brunnen.

Det ska göras en ny undersökning av brunnen för att se om det finns fler delar av skelettet eller annat som kan ge ledtrådar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brunnsmordet i Hörby

Mer i ämnet