Foto: SVT

Skola i Hässleholm stängd efter oroligheter

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagsmorgonen fick vårdnadshavare till elever på Ungdomscentrum i Hässleholm beskedet att barnen skulle stanna hemma. Bråk och oroligheter var orsaken.

De senaste dagarna har det varit stökigt utanför skolan, men beskedet om stängning fattades ändå plötsligt, berättar Eva Andersson, förvaltningschef på kommunen.

– Många har upplevt stor oro de senaste dagarna, eftersom bråken har följt med in på skolans område, säger hon till SVT Nyheter Skåne.

Enligt Eva Andersson rör det sig om ett tiotal elever som varit inblandade i bråken. Men oron spred sig bland de övriga 180 eleverna på grundskolan, och kommunen fattade därför beslut om tillfällig stängning.

Under tisdagen har flera möten hållits med bland andra företrädare för polisen och Hässleholms kommun. Förhoppningen är att kunna hålla öppet som vanligt under onsdagen.

– Det är många inblandade i det här arbetet, och vi hoppas så snart som möjligt kunna säkerställa miljön på skolan, säger Eva Andersson.

Beslut om hur länge stängningen ska gälla kommer fattas under sen tisdag. Föräldrar hålls uppdetarade genom skolans kommunikationssystem.

Ungdomscentrum har sedan tidigare fått kritik av skolinspektionen, men enligt Eva Andersson ser man i nuläget ingen direkt koppling till dagens situation.

– Det har varit bekymmer tidigare, men vi ser inte att det är det som utlöst det som hänt här idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.