I natt kom det 40 mm regn i Ängelholm, enligt läsaren Jan Linders mätare. Foto: Hasse Holmberg/Jan Linders

Fortsatt SMHI-varning för regn i Skåne

Uppdaterad
Publicerad

SMHI har gått ut med en klass 1-varning över södra Sverige eftersom det väntas stora mängder regn under onsdagen.

– Det blir besvärligt väder, säger Markus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

Ett stort regnområde över Danmark och Nordsjön tog sig under tisdagen in över södra Sverige och regnet kommer hålla i sig under onsdagen.

Det blåser också rejält, särskilt längs kusterna med friska vindar från nordväst. Regnet drar bort österut under eftermiddagen och då börjar molntäcket luckras upp något.

Det väntas komma mellan 20 till 45 millimeter regn under dygnet, men det är svårt att säga om det finns specifika platser i Skåne som kommer att drabbas särskilt.

– Det finns intensivare stråk i det här regnet men det är svårt att säga var det kommer att landa, säger Charlotta Eriksson, meteorolog på SMHI.

SMHI har gått ut med en klass 1-varning över Skåne som ligger kvar under onsdagen.

– För allmänheten innebär det här att det blir besvärligt väder. Det finns risk att det bildas vattenansamlingar och till och med mindre översvämningar, säger Markus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.

De som har källare borde också se upp så att det inte blir översvämningar där.

Fortsatt ostadigt

För den som längtat efter sommarvärme och sol riskerar att bli besviken. Det ostadiga vädret ser nämligen ut att hålla i sig under de kommande tio dagarna.

– Det kommer fortsätta i det här väderläget, vi har en del regnskurar som tidvis passerar men det finns också dagar med sol och 15-20 grader. Det kommer att skifta mycket, säger Markus Sjöstedt.

Mer vädernyheter finns att läsa på svt.se/vader

Varning klass 1 – Besvärligt väder

Väderutveckling väntas som innebär vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.