Sörjande samlas på mordplatsen

Uppdaterad
Publicerad

Blommor och levande ljus. Gråtande ungdomar och en vit ros uppsatt på stenväggen. Så ser det under onsdagen ut på den plats där en 21-årig man sköts till döds under tisdagskvällen.

Vad som ligger bakom mordet är fortfarande oklart. Polisen ska under dagen knacka dörr i området, och kartlägga den mördades tillvaro den senaste tiden.

Men oavsett vad som hänt, vittnar flera av de boende i området om att stämningen varit allt mer orolig den senaste tiden.

– Jag gå inte ut efter klockan tio på kvällen, det vågar jag inte, säger en kvinna SVT Sydnytt pratat med.

En annan berättar om hur hon senast i förra veckan ringde MKB och berättade om hur ett antal personer rörde sig i området och skapade oro i hennes portuppgång.

– De sa att vi skulle ringa polisen, men det är det inte heller någon som vågar. Då finns risken att man själv blir utsatt, säger en annan kvinna. 

Än mindre vågar någon av dem vi pratar med ställa sig framför Sydnytts kamera och berätta om sin oro. 

– Verkligen inte, då kommer de efter en direkt, säger en man som bor i området.

Vilka ”de” är, eller om de har något med nattens händelser att göra, är det ingen som riktigt vet. Och de gråtande ungdomarna vid stenväggen, närmar vi oss inte för att fråga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.