Strid om ångfärjetomt blossar upp igen

Publicerad

Trots att de styrande partierna i Helsingborg har olika åsikter om vad som ska hända med den gamla ångfärjetomten så har de sagt att de ska kunna styra tillsammans. Men nu blossar striden upp på nytt när Miljöpartiet drar igång en ny namninsamling

Miljöpartiet gör nu ett nytt försök att blåsa liv i opinionen i frågan om Ångfärjetomten. Partiet har startat en ny namninsamling, uppger Helsingborgs Dagblad.

– Vi kan säkert slå ihop detta med andra namninsamlingar som gjorts tidigare, säger Annika Román (MP), förste vice ordförande i kommunstyrelsen till tidningen.

MP och C vill ha en folkomröstning om planerna på bland annat kongressanläggning på tomten. Övriga partier, M, FP och KD, i den styrande femklövern står däremot bakom bygget.

Kommunstyrelseordföranden Peter Danielsson (M) har sagt att det är en fråga partierna i femklövern har olika åsikter om men att det går att leva med och styra ihop trots det. Han tror inte att det kommer gå så långt att C och MP lyckas få igenom en folkomröstning och att det vore olyckligt om beslutet i slutändan skulle rivas upp.

– Det här är inte en fråga som lämpar sig för folkomröstning. Och om det skulle vara det skulle den i så fall ha hållits tidigare, säger han till HD.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.