Foto: SVT

Striden om musikpaviljongen i Hässleholm fortsätter

Uppdaterad
Publicerad

Det är strid i Hässleholm kring de namnunderskrifter som samlades in för att kräva en folkomröstning om musikpaviljongen.

Kommunens jurist skriver till kammarrätten att valnämnden har räknat antalet namnunderskrifter och funnit 4 266, inte 5 200 som Douglas Roth (M), andre vice ordförande i kommunfullmäktige i Hässleholm, har uppgett, skriver Kristianstadsbladet.

Dessutom saknas det namnförtydliganden så kommunen godkänner bara 354 av underskrifterna.

Roth har reagerat på att kommunfullmäktige underkände de namnunderskrifter som saknade namnförtydligande. Han tycker kommunens tolkning av lagen är alldeles för strikt och vill få saken prövad i domstol.

Kommunens jurist, Magnus Gjerstad, håller inte med och nu ligger frågan hos kammarrätten.

Frågan om var musikpaviljongen i Officersparken på T4-området ska placeras är omdiskuterad. Den ska flyttas för att plats för nya bostäder. Engagerade hässleholmsbor har krävt att det ska bli en folkomröstning om vart den ska flyttas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.