Öresundsbron ska målas om för 320 miljoner kronor. Foto: TT

Taxichaufför körde flyktingar över Öresundsbron – får fängelse

Uppdaterad
Publicerad

Taxichauffören körde fyra ensamkommande ungdomar från Afghanistan över Öresundbron. Han döms nu till tre månaders fängelse, uppger Sydsvenskan.

Enligt Sydsvenskan jobbade chauffören för ett av Skånes största taxibolag. På morgonen hade han haft en tidig körning från Malmö till Köpenhamns flygplats Kastrup i Danmark. På vägen tillbaka till Sverige tog han med sig fyra passagerare.

Väl framme vid passkontrollen på Lernacken kunde inte ungdomarna visa giltiga legitimationshandlingar och sökte asyl.

Taxichauffören uppger i rätten att de fyra ungdomarna visat legitimation för honom på Kastrup, men att de kan ha kastat ut handlingarna genom fönstret under färden. De fyra uppger själva att de aldrig uppvisat identitetshandlingar.

Taxichauffören döms till tre månaders fängelse för människosmuggling och tingsrätten gör bedömningen att chauffören borde förstått att han genomförde en olaglig handling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.