Tillståndet för påkörd kvinna bättre

Uppdaterad
Publicerad

Tillståndet för den kvinna som vårdades med livshotande skador efter den svåra påkörningsolyckan i Malmö tidigare i veckan har förbättrats. Hon bedöms inte längre ha livshotande skador.

– Hennes tillstånd är allvarligt, men stabilt, säger Johan Westergren vid Region Skånes pressjour till TT.

Även för kvinnans spädbarn är läget allvarligt, men stabilt.

Olyckan inträffade på Amiralsgatan i onsdags när en bil försökte köra ifrån en polispatrull som försökte göra en kontroll. Bilen kraschade in i totalt fem bilar innan den körde på kvinnan som gick med sin barnvagn. Ytterligare en kvinna skadades lindrigt vid påkörningen.

Hastighet oklar

Det är inte känt hur fort den efterföljande polisbilen körde. En internutredning av händelsen kommer att genomföras av Malmös särskilda åklagarkammare.

Fyra unga män greps och anhölls efter olyckan misstänkta för bland annat vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Tre av dem släpptes under lördagen.

– Jag vet inte om de ännu är misstänkta, säger Anders Kristersson, inre befäl vid polisen i Malmö.

En 21-årig man sitter fortfarande anhållen. Senast på söndag ska åklagaren avgöra om han ska försättas på fri fot eller begäras häktad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.