Bombgrupp kallades in för väska

Uppdaterad
Publicerad

Lilla torg och Stortorget i Malmö utrymdes och spärrades av efter att en väska kastats in på en uteservering på en restaurang. Innehållet visade sig vara ofarligt efter att väskan flyttades för närmare undersökning.

Polisen fick in ett larm klockan 23.24 om ett misstänkt föremål i centrala Malmö. Enligt polisen kastade flera män in en väska på uteserveringen på en restaurang på Lilla torg i Malmö och springer sedan från platsen. Restaurangpersonalen bestämde sig då för att utrymma lokalen och kontakta polisen.

– När personalen kom in kunde de inte göra en bedömning av vad den innehåller, och därför hanteras den som ett farligt föremål, sade Jimmy Modin, presstalesperson på polisen region Syd.

Nu har bombteknikerna kommit fram till att väskans innehåll var ofarligt.

Rubriceras efter att innehållet blir känt

Bombskyddsteknikerna kallades till platsen när innehållet ännu var okänt.

– De har rätt kompetens och instrument för att hantera misstänkta farliga föremål, sade Jimmy Modin då.

Vid den tidpunkten skulle de försöka ta reda på vad som finns i väskan genom röntgen. Strax före klockan två på natten hävdes avspärrningarna.

– Insatsen är nu avslutad och bombskyddsteknikerna har fraktat bort väskan i sin säkerhetsvagn för att ta reda på vad den innehåller.

Rubriceringen rubriceras som olaga hot. I nuläget finns inga misstänkta.

Spärrat av båda torgen

Väskan hamnade precis i hörnet mot Stortorget, därför utrymde och spärrade polisen av båda torgen.

– Om det visar sig att det är ett farligt föremål vill vi inte ha folk där. Vi får se vad bombskyddsteknikerna gör för bedömning, sade Jimmy Modin.

Hotellen vid Stortorget har inte utrymts, enligt Jimmy Modin. Polisen har förhört vittnen som fanns på plats, men vill inte lämna några kommentarer kring eventuella vittnesuppgifter. Inget hot ska ha mottagits i samband med händelsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.